OBS!
Klockan i bloggen är går i svensk tid så lägg till en timme för att få riktiga tiden.

1 December.

Klockan är mycket och här i Finland är det redan 1 December! Tänk på det ni!

Jag borde antagligen börja krypa i säng så att jag orkar upp imorgon klockan halv 7 för att gå i duschen. Jag vet inte varför jag har börjat gå i duschen på morgonen, förr så kunde jag inte alls göra det. Nu gör jag det helatiden. Dessutom skall jag hjälpa mamma med att få på sig jackan och sånt när hon skall i väg till läkaren för att kolla hennes arm.

Att sånt.

BB är nu slut för det här året och enligt mig så vann rätt person. Anniina vann. Hon blev jättelycklig. Nu kan man börja göra annat klockan 10.

Nej nu sängen. Gonatt!

Jag besöker drömmar.

Min söta vän Rävöra har drömt om mig häromnatten och det gör mig lite glad. Det är roligt att få veta att man besöker människors drömmar ibland.

Läs den korta drömmen här.

No more candy for me.

Jag har bestämt mig att inte äta godis på hela December månad med undantag av typ julafton och om det är någon speciell tillställning av något slag, men annars till vardags så inget godis.

Och December månad börjar ju ganska så passlig imorgon. Det är snart jul för guds skull! Tiden springer!

Önska mig lycka till.

Första advent.


Hörs imorgon!

Nu skall jag riktigt snart packa ner datorn och åka till pappa. Vi hörs imorgon. Kram på er!

Dagens bild är back!

Skrivet på X3M 29.11.2008 13:21


Dagens bild: Wind by littlemewhatever

Jah, the return av dagens bild. Jag vet inte hur månte gången jag säger the return och så glömmer att fortsätta med den. Men nu skall jag försöka hålla den en tid åtminstone. Kanske inte exakt varje dag eftersom jag ändå inte skriver dagbok här varje dag längre. Det gör jag däremot i min andra blogg.

Den där bilden är bara så vacker.

- Humör: smile
- Musik: -

Yellow


Dangerous Goods - Halsband "Not For Sale".


Bilden och (kursiva) texten under är lånade från Blingit.

"Människohandel pågår dygnet runt i hela världen. Till Sverige transporteras årligen hundratals kvinnor och barn för sexuellt slaveri. Vart och ett av dessa fall innebär en personlig tragedi. Handeln med människor har en klar koppling till andra former av internationell organiserad brottslighet, såsom narkotika – och vapenhandel. Samverkan mot Trafficking har till uppgift att med gemensamma krafter motverka människohandeln.

Som ett led i kampen mot människohandeln har Dangerous Goods formgivit smyckena ”Not for sale”. Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel. Minimum 40-60 kr av varje smycke går till en fond som startas av Insamlingsstiftelsen Samverkan Mot Trafficking och avsikten är att, i första hand, göra insatser där samhällets resurser inte räcker till. Det kan handla om mammor utsatta för människohandel, som stannar i Sverige en längre tid för att vittna. Hemma väntar kanske ett eller flera barn. Här behövs ofta omedelbar hjälp, såsom mat och kläder. Konkreta insatser kan vara avgörande för att de utsatta kvinnorna skall få kraft till att återta kontrollen över sina liv."

GE MIG NU! Det där halsbandet vill jag verkligen ha! Jag måste få! Alla ni vänner som nu läser över dessa ord och inte ännu vet vad ni skall köpa åt mig till julen som snart knackar på dörren. Ta detta som ett litet tips. Eller stort. Helt hur ni själv vill.

Den är ju så snygg. Och underbar. Jag måste få.

Här hittar ni den på hemsidan.

I'm working on myself.

Ibland lyckas jag med att skriva bra inlägg med en mening. Ett bra inlägg som inte bara är en massa ord satta efter varandra för att skapa någonslags meningar, utan en verklig point.

Som när jag skrev det här inlägget i gamla bloggen. Det är enligt mig ett otroligt bra inlägg. Definitivt ett väldigt personligt inlägg eftersom jag pratar om mig själv och hur jag mådde då på den tiden. Jag kan fortfarande säga att jag känner likadant nu som jag gjorde då, men inte på samma sätt ändå.

"Jag känner mig som ett söndrigt/ofärdigt pussel. Alla delar ligger omkring strödda i ett rum och ingen orkar stiga in för att göra klart. Alla har redan gett upp hoppet. Ett 10 000 bitars pussel som ingen orkar med. Dörren är stängd för att de inte skall behöva se på det längre.

Out of sight, out of mind."

 


Jag kan inte säga annat än att där slog jag huvudet på spiken om man kan säga så. Det där skrev jag 7 December 2007. Det är snart ett helt år sen. Såklart att det har hänt en massa sen dess, både bra och dåligt. Men en del av den där känslan finns kvar fortfarande.
Det är inte lätt att släppa.

Men jag jobbar på det. Det gör jag.

*insert rubrik*

Dagen på Sveps gick ganska så okej idag faktiskt. Det var jätte roligt att mysa i Camillas rum med båda små hundarna som lekte och sprang runt i rummet. De båda är så otroligt söta att man får tandvärk! Man kan inte annat än älska dem! Dock så blev det ju inte så mycket jobbat alls, men så är det ibland.

På matrasten var jag, Tony och Kalle efter mat och jag var så otroligt sugen på hamburgare så det blev att gå till McDonalds efter hamburgare. Så gott det var att äta!
Vi fick även Camilla att bli sugen på hamburgare så även hon sprang efter en.

Jag har inte städat idag eftersom jag fick annat och snart skall jag gå till metron och åka till Östra Centrum för att träffa Tony och Anna kommer även dit. Vi skall gå till Tony och titta på någon film och bara ta det lugnt. Det skall bli riktigt roligt.

Som ni kanske förstår så fick jag inte åka till pappa idag eftersom han ringde och sa att vi skall komma först imorgon. Orkar inte gå in på orsaken till det i den här bloggen. Han orkar inte med oss helt enkelt.

Ha en bra kväll allihopa!

Du, kära Catariina!Ja du, Catariina, ifall du råkar sakna den så kanske jag kan gå med på att träffas över en kopp kaffe nån dag och då räcka över den åt dig. Men bara om du ber riktigt snällt. ;)

(Catariina är även en bloggare och en bra sådan så jag tycker att ni skall gå och läsa hennes blogg här.)

Catariina är finast!

All I can do is hope.


Bild: Jag.

Okej, jag måste berätta att jag har varit lat idag och inte städat alls även om jag sa att jag skulle göra det. Men jag har varit, och är, så trött hela dagen och så fick jag huvudvärk när jag kom hem och så har kvällen bara varit jätte jobbig. Men jag har faktiskt ordnat mappar och stuff på hårdskivan och det är alltid bra.

Ordning och reda på grejer.

Min gamla handledare var sjuk idag så jag kunde inte sen heller träffa henne. Synd. Jag hoppas att hon kryar fort på sig. Så får jag se henne nån annan dag istället.

Jag hoppas på att få se Mia nu i helgen för att jag behöver verkligen prata av mig lite och hon är bra på att lyssna. Hon känner mig så bra. Jag skickade sms och frågade men hon har inte svarat ännu.

Det är fredag om 6 minuter
och det betyder att jag borde åka till pappa för veckoslutet. Jag försöker komma på om jag skall ta med datorn eller inte. Troligen så bestämmer jag mig för att ta med den bara för att kunna skriva lättare. Det är lättare att skriva på dator än för hand. Det går fortare. Men vi får se.

Mamma har jätteont i ena armen och kan knappt röra på den. Det är alldeles hemskt att se på. Hon lider. Jag hoppas att det går om fort.

Nu skall jag krypa i säng. Gonatt!

Rutor och bollar

Jag tog lite bilder på Sveps idag bara för att jag hade så tråkigt. HAHA. Inte riktigt sant men ändå nästan.

Nu skall jag visa er vad jag och Tony har gjort på Sveps nu i två dagar.


Först kommer min konst som jag sitter och ritar under tiden som jag lyssnar eller när jag sitter och funderar på någonting. Eller då när jag bara har otroligt tråkigt.Pappret är ett A4 kompendie och det är nästan fullt, på alla sidor.


Tony har nu i två dagar suttit och färglagt blåkludd, eller så kallad sinitarra som det heter på finlandssvenska. Den första färgade han med en vanlig kulspetspenna och den ljusröda färgade han med en röd penna som jag äger.


Här ser ni hans händer som jobbar flitigt på den tredje som tydligt blir grön.Här ser ni alla tre.

Visst är de jättefina?

Nej, vi är inte såhär lata vanligtvis
utan bara då när vi har flashworkshop och det inte intresserar så mycket. Dessutom var jag så dödstrött idag att det var alldeles hemskt. Tänkte somna hela tiden.
Vi båda tycker väldigt mycket om att vara på Sveps!
Vi båda lovar att vara väldigt aktiva hela nästa vecka! (ifall nu nån från sveps råkar läsa detta.)

Eller hur Tony?!

Gratissidor gör mig galen!

Sidor som Gratisgen och liknande gör mig lite galen. Mest då pågrund av det att jag INTE KAN bli medlem på alla fina sidor som ger en massa gratis saker.

Pågrund av det att jag bor i Finland.
Om vi nu tar Gratisgen som exempel så står det såhär i medlemsvillkorna:

"För att skapa ett konto måste du vara bosatt i Sverige, Danmark eller Norge och vara minst 18år."

Varför är inte Finland med i den listan? Jag är säker på att det skulle finnas en massa finlandssvenska människor som mer än gärna skulle registrera sig men kan inte just pågrund av det där.
Om det bara skulle stå Sverige så skulle det vara lite mer okej men nu står där även Danmark och Norge. Det känns som om någonting fattas på något sätt.

Jag tycker synd om oss finlandssvenskar som inte får vara med.
Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

kopiera

Jag sitter och kopierar igen. Från D till F så att jag kan andas lugnt om det råkar hända någonting åt min dator och jag inte kan lägga på den igen eller liknande stuff. Vem vet när den börjar strula efter med tanke på alla gånger jag har gått och slagit till den när den haft småproblem?

När som helst.

Som sagt så skall jag idag träffa min gamla handledare och få en del grejer av henne som har blivit hos henne från tiden då jag ännu var på praktiken och min närvårdarutb. Det är faktiskt ganska så längesen kan jag säga er.

När jag kommer hem på kvällen så tror jag att det är städande som gäller helt och hållet. Fortfarande. Tänk! Jag har städat hela den här veckan när jag annars aldrig städar. Det är helt sjukt!

blir galen

Min dator gör mig galen med jämna mellanrum och börjar låta alldeles galet. Ett högt surrande ljud som tar på nerverna så otroligt. Jag tål inte att lyssna på det alls utan blir alldeles galen direkt.
USCH.

Nå jag fick den att sluta med det vilket är ganska så skönt.

Sitter och kopierar in bilder till min hårdskiva just nu. Orkar inte städa just nu och jag har faktist varit ganska så duktig idag. Så sa min mamma åt mig och henne skall man tro på.

Imorgon skall jag träffa en gammal handledare i stan och gå på kaffe. Det skall bli jätteroligt. Det är längesen jag såg henne.

trögt.

Den här dagen på Sveps gick jättetrögt. Jag måste nog säga att flash definitivt inte är min grej, eller visst kan det vara riktigt roligt men jag lär mig bättre på andra sätt än sådär. Min koncentration var åt rumpan och jag bara orkade inte. Jag hoppas att det blir lite mer intressant imorgon för annars vet jag nog inte vad jag gör.

Annars så skall jag riktigt snart fortsätta städa och ordna i mitt rum. Det skall bli så fint när jag får allt fint och städigt. Jag kan inte vänta.

Musiken på nu och så skall det städas. Ha det bra!

Dagens outfit 25 Nov. 2008Halsband: Citymarket
Långärmad polo: ingen aning egentligen. Har troligen fått den av någon.
T-skjorta/tunika:  Seppälä
Byxor: Mammas kompis

feat mitt ostädiga golv och obäddade säng. Voíla.

She said - Brie LarsonDet är bara låten ni skall lyssna på. Den är så fin.

städar

Jag håller på och städar/ordnar och det går jätte bra. Det tar länge. Jag har massor kvar. Därför så bloggar jag så lite. Någonting måste ju lida.

Jag lovar att ni får ett långt städinlägg med före och efter bilder när jag är klar.

nyah

skrivet på X3M 25.11.2008 07:42


Godmorgon på er allihopa!

My gadh så mycket snö det har kommit ner från himlen! Jag undrar om jag plötsligt har bytt land på något vis eftersom det inte borde finnas såhär mycket snö i Finland. Det är så otroligt ovanligt med såhär mycket snö. Men det är ju roligt också såklart så jag klagar inte så mycket.

Det är så fint och vitt där ute. Vackert.

Jag påbörjade ett evighetsprojekt igår, eller egentligen förrgår, som går ut på att jag städar hela mitt rum. Jag har börjat och kommit igång ganska så bra men jag har en hel del att städa ännu.Så det ser inte så städigt ut ännu, men jag jobbar på det.

Hur mår ni då?

- Humör: :)

Statistik; vecka 47Vecka 47.

17.11.08 Måndag
AS: 129
UB: 18
Måndagens inlägg:
Statistik; vecka 46
wohooo
Beautifulones-Annika
Twilight

18.11.08 Tisdag
AS: 77
UB: 39
Tisdagens inlägg:
Älskar böcker.
Min lillebror.
Var skon klämmer.
Twilight - Stephenie Meyer
Mat.
fortsätta

19.11.08 Onsdag
AS: 38
UB: 23
Onsdagens inlägg:
Filmtips: A Walk to Remember
Sicko
202

20.11.08 Torsdag

AS: 51
UB: 22
Torsdagens inlägg:
Naglar!
Roligt.
Jag vill bara ha en massa böcker...tydligen...
Ett tunnt vitt snötäcke!

21.11.08 Fredag
AS: 41
UB: 22
Fredagens inlägg:
LOL

22.11.08 Lördag
AS: 54
UB: 19
Lördagens inlägg:
Jag kan göra så mycket...
See No Evil
Ny kompis.
Godmorron.

23.11.08 Söndag
AS: 48
UB: 23
Söndagens inlägg:
Sov gott, jag skall inte sova.
Alltid bråk.
Damn.
Dagens outfit 23 Nov. 2008
Bloggvärldens...Rekordet:
11.06.08 Onsdag
AS:117
UB: 77

Städa

Jag har städat som en galning men har nog en hel del kvar ännu. Dessutom så vände vi på ett skåp som jag har i mitt rum. Det skåpet skall jag tömma när jag kommer på vart jag skall lägga allt för att få mera plats åt kläder. Klädgalen som jag är. Det kommer tydligen från min mammas sida fick jag veta på lördagen, hon var tydligen likadan när hon var ung.

Nu är jag trött så jag tänker fortsätta städa imorgon tror jag. Bilder får ni sen när jag är helt klar.

Jättefint

Jag har städat och därför inte bloggat. Skall fortsätta städa medan lillebror gör skolarbete på min dator. Det blir jättefint.

Sov gott, jag skall inte sova.

Klockan är så mycket som 11:03 här i det här landet och gissa vad jag nu planerar att börja göra. Jah, jag skall börja städa i mitt otroligt ostädiga rum. Detta kommer ta många många timmar.

Ha, ibland är jag definitivt så dum som jag ser ut. Speciellt exakt nu.

Sov gott ni som skall sova i natt.

Alltid bråk.

Jag kommer hem alldeles dyblöt eftersom det snöar som fan där ute och direkt sa min lillebror att jag skall föra dvdn som vi hyrde igår. Fan vad sur jag blev. Jag kommer alldeles våt och kall hem och så tycker hhan att jag skall föra den. Han gick med mamma sen tillslut.

Jag tänker sluta hyra från det där stället om det alltid blir bråk om vem som för dem tillbaka. Hellre köper jag filmer.

Men annars så har jag haft en riktigt rolig dag tillsammans med Tony och hans mamma. Yäy!

Damn.

Nu bloggar jag mycket på en kort tid. Haha. Jag skall snart börja åka mot östra centrum där jag skall träffa Tony. Jag skall ta kameran med och så skall det fotas hela långa dagen tror jag nästan. Det skall bli jätteroligt för det är en tid sen jag fotade riktigt påriktigt, orsaken till det har varit det att jag inte riktigt haft plats på datorn för bilder. Men nu har jag ju det tack vare min nya hårdskiva.

Jag gick och sova alldeles för sent igår/idag eftersom jag läste slut Twilight. Jag blev färdig med den vid halv 3 på natten och sen så hade jag jätte svårt att somna efter det. Tillslut så somnade jag nog men det tog en god stund. Jag vaknade vid 8 eftersom jag skulle i duschen och sånt. Kanske lite för tidigt egentligen men whatever.
Så jag har sovit lite för lite inatt.

Damn.


Dagens outfit 23 Nov. 2008Långärmad underblus: Mammas kompis
Huvtröjan: Prakticum
Byxor: Modtex

Bloggvärldens...

Bloggvärldens...
Roligaste: Egoina
Snyggaste: Kenza
Bäst klädda: Amanda Berg
Coolast klädda: Sandra Beijer aka Nio Till Fem
Sötaste: Lisa
Jobbigaste: Kissie
Mest imponerande: Blondinbella

Vilken bloggare vill du...
Bli kompis med: Nevnarien
Ge en kram: Anna Cornelia
Helst träffa: Annika Marklund
Inte träffa: Kissie

Jag måste säga att det var inte lätt att göra den här listan eftersom de finns så många andra jag skulle ha kunnat lägga hit.
En del av dem kan jag nämna här: Johnny Scharonne, Wysteriia, Stina-Lee, Hanna Fridén och så många andra.

Kopiera den här listan och gör den du med. Länka gärna till ditt inlägg i kommentarerna så att jag får läsa.

jag kan göra så mycket...

Ojoj. Klockan är mycket....den är 12:18 här i det här landet. Jag skall upp imorgon ganska så tidigt eftersom jag skall träffa Tony. Jag borde ju såklart gå och sova så småningom men här sitter jag och planerar vad jag ännu borde göra.

Lista på saker jag kan göra:
  • städa
  • flytta över saker till hårdskivan
  • skriva dagbok
  • läsa Twilight
  • skriva fanfiction
  • skriva annan fiction
  • fota kläderna jag köpte idag
  • flytta över dem till datorn
  • osv.
Jag har alldeles för mycket jag borde och kan göra för att ens tänka på sängen. Shit alltså. Det här är inte friskt alls.

See No Evil

Vi såg filmen See No Evil som jag tror att jag har nämnt nångång. Den var ganska så skrämmande kan jag ju säga. Mycket blod. Riktigt bra, så jag tycker att ni nog skall se den. Kane är väldigt bra i sin roll. Den passar honom mycket bra.

Nu har jag ätit alldeles för mycket godis och mår lite illa. Funderar på att kanske lite städa i mitt rum eftersom det verkligen börjar se hemskt ut och jag står inte ut med det längre. Då är det definitivt allvarligt.

Det är snö där ute! Och det är jättefint! Jag hoppas att det håller hela morgondagen ännu. Det skulle vara så roligt!

Intressant.  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ny kompis.


Bild: Jag.

Jag var med mamma till verkkokauppa idag för att jag bestämde mig för att nu ta tag i det att jag verkligen behöver en extern hårdskiva. Så nu har jag en och den är fin. Ny kompis som jag inte ännu har namn åt, om ni har bra förslag så tar jag mer än gärna emot dem.

Min fotoprinter (som syns i bilden) har inte heller något namn.

Ja, ni som läst en längre tid kanske vet om att jag har en vana att ge namn åt alla mina elektriska prylar. Som exempel kan jag ju säga att min dator heter Honey och min rosa lilla Ipod heter Baby (Den är ljusröd!).
Fast jag har blivit lite dålig på det på sistone med tanke på att jag har en massa jag borde ge namn åt, t.ex. kameran.

Försökte på samma gång när vi var där kolla om det fanns någon billig digitalkamera, en liten sådan då eftersom jag gärna vill ha en lite bättre än den jag nu har. För att inte behöva dra med den stora helatiden. Men jag lyckades inte hitta en.

Nu sitter jag och väntar på att Laila skall ringa och meddela att hon är någonstan i närheten. Vi skall gå och hyra någon film och sedan bara lata oss framför den. En fin lördagkväll.

(Har även shoppat en del kläder som jag kanske tar och fotar senare.)

Godmorron.

Gomorgon eller någonting. Vaknade för nån timme sen av att Anna ringde och behövde lite hjälp. Och så läste jag en stund efter det.
Nu tror jag att jag skall fortsätta läsa. Kanske läsa slut Twilight.

Men gomorgon.

lol

Nu känner jag mig väldigt trött och trög i allmänhet. Jag tänkte nästan somna på Tonys säng när vi (jag, han och Anna) såg på en film för en stund sen. Jag kände mig verkligen slut då och nu med faktiskt så jag funderar på att bara klä om mig och gå under täcket och ta Twilight och läsa slut den. Om jag skulle orka röra på mig.

Och nu började Tony störa mig på msn. Den jäveln.

Camilla prisade högt min novell som jag lät henne läsa på Sveps idag. Hon tyckte att jag skriver jättebra. Att höra någonting sådant av en lite äldre person gör mig alltid väldigt glad och får mig att vilja skriva mer och mer och mer. För hon tycktes verkligen mena det hon sa. Och hon tycker att jag absolut skall fortsätta skriva.
Såklart att jag kommer göra det.

Kan ju hända att jag lägger ut novellen här imorgon. Får se.

Föresten så blev mina morgondagens planer förstörda eftersom min kompis inte sen heller är påväg till Helsingfors. Det gjorde mig lite ledsen eftersom jag verkligen saknar henne. Men detta betyder dock att jag kan sova hur länge som helst imorgon! HAPPY!
Jag behöver verkligen sömn.

Gonatt!

Naglar!För er som ALLTID klagar över att jag har gammalt nagellack på mina naglar när jag fotar dem. HAHA.

Roligt.

Jag tycker att det är ganska så roligt att jag har skrivit 5780 ord som bara jag har läst. Ingen annan än jag har sett orden. Det, mina vänner, är mycket trevligt på något sätt.

Jag vill bara ha en massa böcker...tydligen...

Här sitter jag och försöker skriva en sk. julklappsönskelista så som man gjorde när man var liten och ännu trodde på julgubben. Egentligen så gjorde jag inte ens det då, men det är inte viktigt. Jag sitter och funderar och funderar och det enda jag har lyckats få ner på papper är dessa:

Är det nu jag borde upptäcka hur sjukt fast jag är i Twilight? När jag inte kan komma på någonting annat än alla Stephenies andra böcker?
Är det nu jag borde upptäcka att man blir dålig på att skriva julklappslistor när man blir gammal?

Det finns ju en massa där ute som jag egentligen vill ha, men jag känner ändå inte för att lägga dem på en lista. Jag kan ju skriva ner de mest absurda önskningarna, men det känns inte som någon idé egentligen.

(Och här hoppade jag till eftersom min Miyavi-affisch kom ner från väggen. Stackars Miyavi.)

Julen närmar sig och det gör även julklappsstressen.

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ett tunnt vitt snötäcke!

skrivet på X3M 20.11.2008 07:41

 

Just före jag skulle gå och lägga mig så kom min lillebror in i rummet och frågade om jag har tittat ut genom fönstret. Jag sa såklart nej och gick till fönstret för att se vad han menade.
Gissa om jag blev överraskad när jag såg ett tunnt snötäcke på marken!

Men tyvärr så finns inget av den snön kvar alls nu på morgonen.

Men det var ändå fint.


- Humör: yäy

Filmtips: A Walk to Remember


A Walk to Remember är absolut en av mina favoritfilmer of all time. Jag har inte sett den på en tid faktiskt pågrund av det att en av mina föredetta klasskamrater inte har gett tillbaka min VHS kasett som hon lånade. Men egentligen så väntar jag mig inte att jag ens kommer se den igen så jag kommer nog att måsta köpa en ny (om inte jag råkar få den i julklapp av någon förstås. ;)).

Filmen har verkligen en massa fina saker i sig och om man är som jag, en sucker för romantik, så faller man väldigt säkert för denna film.

Shane West är en otroligt fin kille och spelar sin karaktär, Landon Carter, väldigt bra. Jag måste nog säga att jag blev troligen lite förtjust i honom första gången jag såg denna film. Han är lite badboy i filmen men ändå har han ett fint hjärta och man kan inget annat än älska honom. Och han är ju inte ful heller för den delen.

Mandy Moore är en otroligt fin artist och jag bara älskar hennes röst (lyssna på videon lite längre ner i detta inlägg). Hon spelar ju Jamie Sullivan i filmen. Jamie är en lite blyg och annorlunda flicka. Jag gillar henne. Jag ser mig själv i henne på något vis vilket får mig att gilla filmen ännu mer.

Musiken
. Den underbara musiken. Jag bara älskar den. Speciellt Only Hope (se nedan!).(Ni som känner mig från Hoggy-tiden och nuförtiden på Fefo så känner säkert igen namnet Jamie Sullivan eftersom jag faktiskt tog det namnet från filmen. )

Filmen baserar på en novel av Nicholas Sparks som säkert går att hitta någonstans, dock så har jag inte ännu lyckats hitta den även om jag sökt. Kanske jag borde söka lite effektivare...

Nu skulle jag definitivt vilja se den igen. Jag älskar filmen så mycket.

Jamie: Without suffering there would be no compassion.
Landon: Yeah, well tell that to those who suffer.


Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Sicko

Jag måste tacka Tony för det att han satt och hjälpte mig med hemsidan jag håller på med. Stackaren måste sitta och hjälpa och vakta och förklara allt åt mig och jag var säkert väldigt jobbig eftersom jag bara klagade över min mage som kurrade eller någonting annat.
Så TACK!
Jag skulle definitivt inte ha fått så mycket gjort som jag fick idag utan honom. Det är en sak som är ganska så säker.

Efter maten tittade vi på dukumentären SiCKO av Michael Moore och jag måste nog säga att den var ganska så intressant. Jag visste att det var dåligt i USA men inte att det var så dåligt. Den är nog värd att se måste jag säga. Så ifall du inte har sett den så gör det.

Nu vet jag inte vad jag skall göra. Läsa eller skriva eller något annat. Vi får se.

202

Gomorgon!

Sid 202. That's all I can say.

Älskar böcker.

Sista blogginlägget för idag och detta skriver jag mest för att jag har skriv i fingrarna och behöver skriva av mig lite. Och bästa (läs: sämsta) stället att göra det på är bloggen. Haha.

Jag skall snart gå och fortsätta läsa på Twilight. Jag är nu på sidan 156. På tre dagar. Det är ganska så bra tycker jag. Jag har lite samma känsla som då när jag läser HP böcker, alltså att jag bara inte kan göra någonting annat än läsa hela tiden och det är lite spännande. Dock inte så bra när jag faktiskt borde göra annat än bara läsa.
Snart vill jag troligtvis stanna hemma bara för att fortsätta läsa och inte gå till sveps. Det skulle nog inte vara så lyckat, eller hur?

Att jag skall vara en sån boknörd att jag alltid fastnar för böcker. Det är både bra och dåligt att älska böcker.

Gonatt.

Min lillebror.

Min lillebror hade på något vis lyckas glömma hemma sina nycklar så han kom emot mig när jag var på väg hem. Han var påväg att köpa prepaid för att kunna ringa någon, men han hade tur att han krockade i mig på vägen. Jag skrattade nog ganska så glatt åt honom när han berättade att han glömt sina nycklar hemma.
Jag har ingen aning hur han lyckades med det eftersom han är den som alltid har nycklar med sig. Haha.

Han var dessutom konstig och la ost på sina spenatplättar idag. Han sa nog att det är jättegott men jag tvivlar nog lite. Det låter lite för underligt.

Min lillebror är en mycket konstig filur, men jag tycker ändå om honom.

Var skon klämmer.

Sidan 126 på Twilight and here I go again. Jag kommer inte kunna sluta läsa fören jag har läst klart den. Helt tydligt. Jag är så otroligt fast i den.

Jag är så glad att jag fick pratat även om det var via msn. Det känns mycket bättre nu när jag vet vad det handlar om. Var skon klämmer om man så vill säga. Jag vet inte om personen fortfarande läser den här bloggen men om han gör det så vill jag bara säga att jag menar det när jag säger att jag finns här för honom. Även om det då bara betyder att finnas.
That's what friends are for!

Men nu skall jag läsa i en timme ungefär.

Twilight - Stephenie Meyer


Bild: Jag.

Mat.

Nu är jag hemma och det är skönt. Den här dagen har varit så trög. Nu skall jag springa och se på tv och kanske även stoppa i mig någonting.

Matväg alltså.

Fortsätta

Godmorgon på er!

Ny dag igen. Och jag har ingen lust att sitta framför datorn alls idag. Vill bara fortsätta läsa på Twilight. Omg. Det är intressant.

Men det är en otroligt bra bok.

Statistik; vecka 46Vecka 46

10.11.08 Måndag

AS: 52
UB: 30
Måndagens inlägg:
From where?
Ibland är jag duktig.

11.11.08 Tisdag
AS: 33
UB: 19
Tisdagens inlägg:
-

12.11.08 Onsdag
AS: 64
UB: 29
Onsdagens inlägg:
Åt Laila
Statistik; vecka 45

13.11.08 Torsdag
AS: 46
UB: 25
Torsdagens inlägg:
Loves it.
Nördig
Videoblog: Finnish Sign Language. The Alphabet.

14.11.08 Fredag
AS: 30
UB: 19
Fredagens inlägg:
-

15.11.08 Lördag

AS: 32
UB: 15
Lördagens inlägg:
-

16.11.08 Söndag
AS: 44
UB: 14
Söndagens inlägg:
Not in Italy.
Bokhög!Rekordet:
11.06.08 Onsdag
AS:117
UB: 77

wohooo

Den här dagen har varit konstig. Som om allt varit alldeles upp och ner och jag vet inte. Kändes så otroligt jobbigt hela tiden och jag mådde bara dåligt. Pratade väldigt lite på Sveps. Utom sen när jag satt i Camillas rum och pratade. Det behövdes verkligen. Jag höll på att spricka av all press och whatnot.

Nu har jag lust att gå efter Twilight och fortsätta läsa på den. Den är alldeles fantastisk. Jag är på sid 64 och jag började läsa igår kväll. Jag är alldeles fast i den.

Efter Sveps var jag och åt med Laila, eller hon åt och jag tittade på. Och skrattade. Den flickan är så fin.

Beautifulones-Annika.

Den fina Annika som bloggat på bloggen Beautifulones har bytt blogg och börjat jobba för Sofis Mode. Jag tycker att det är jättefint och jag älskar hennes blogg så mycket. Ni kan läsa hennes nya blogg här.

Och hennes nya krönika är alldeles fantastiskt fin och smart. Ett mycket fint ämne. Gå och läs den nu!

Superfina Annika.

Ja, jag är en Annika-fangirl.

Twilight

skrivet på X3M 17.11.2008 07:17


11 dagar sen jag skrev någonting här. Ojoj, säger jag bara.

Det har hänt mycket sen dess och jag kan ju alltid tipsa om andra bloggen där jag skriver lite oftare. Där står en hel del. Ni kan alltid kika där ibland om ni känner för det.

Annars så började jag igår läsa på Twilight boken och jag har läst ungefär 25 sidor och är ganska så kär redan nu. Den är så hypad, men jag tror att det finns orsak till det. Den är så fin och jag kan inte vänta på att få se filmen.

Det är mörkt där ute och det gör mig lite nedstämd. Kan det inte bara komma snö så skulle det bli lite ljusare?

- Humör: :D

Not in Italy.

Jag känner en fin person. En fin kompis som kallas Dankku. Han är en utmärkt bloggare och kompis. Han har en fin blogg som ni alla borde läsa. Så gå och läs den NU.

Han tipsade om denna video i sin blogg och den är fantastisk så jag tänker tipsa om den här med. Varsågoda.Med detta säger jag gonatt och vi hörs imorgon.

PS. Jag tror att jag ändå måste börja läsa på Twilight redan i kväll. Jag kan inte låta bli. DS.

Bokhög!


Bild: Jag.

Jag tänkte att jag skulle visa hur mycket olästa böcker jag i verkligheten har. Det är en hel del kan jag ju säga, som ni kanske även ser på bilden. 25 stycken för att vara exakt (jag sprang och räknade dem). En av dem har jag läst förut, men den vill jag läsa igen.

På fredagen köpte jag en ny bok. Twilight av Stephanie Meyer. Kanske lite onödigt att köpa nu när jag har 24 andra böcker att läsa före den, men jag kunde bara inte låta bli. Jag måste. Vissa av böckerna är dessutom lånade från biblioteket så dem borde jag läsa, speciellt när jag har lånat om dem nu 3 gånger.

Boken jag nu läser på finns högst upp på högen alltså den som heter Fakta om Finland. Den är fin.

Vissa av böckerna är även såna som jag börjat på lite men inte läst färdigt eftersom en annan bok tagit min uppmärksamhet.

Två bilder till:


Jag älskar böcker.

Loves it.

Jag älskar min dator. Sådär btw. Jag känner mig jätteflummig och inte alls trött (www.jagljuger.com). lol. Jag skulle definitivt kunna börja göra mig färdig för sängen och verkligen sluta tänka på fina vlog idéer som jag vill/borde göra. Om allt går fint så gör Emelie en vlog imorgon som jag kan typ svara på och om hon är fin så ger hon mig en challenge och det skulle vara alldeles super.

Dock så är jag påväg till pappa imorgon även vilket kommer att vara crap om jag måste vänta tills söndagen för att kolla Emelies vlog. Jag kommer antagligen dö isf.

Annat så kan jag berätta att mina naglar ser hemska ut eftersom jag inte orkar ta bort nagellacket från dem och det ser fult ut. Men är man lat så är man. Det kan inte hjälpas.

Och jag kommer troligen att gå via en bokhandel och kolla om jag skulle hitta Twilight eftersom jag har pengar nu så jag kan köpa saker igen. Loves it. HAHAHAHAA. Och i något skede borde jag skaffa den där externa hårdskivan som jag pratat om i evigheter.

Men nu babblar jag så nu är det dags att sluta detta och gå och sova. Gonatt!

Nördig

Jag har varit nördig idag. Jag har spelat Pokemon Stadium och kommer att spela det ännu efter House. Som kommer om en helt liten stund. Därför har jag inte bloggat idag. Lika mycket som jag brukar.

Och så gjorde jag ju vlogen med teckenspråk och jag mindes plötsligt hur kul det skulle vara att kunna teckenspråk. Det är så intressant.

Videoblog: Finnish Sign Language. The Alphabet.Ja, jag blev inspirerad av Emelie som även gjort en sign language-video. Kolla den här.

Åt Laila

Laila vännen. Jag vet att du inte glömmer mig. I was just kidding! Haha! Nu skall jag gå och lägga till dig i min LJ så att du kan läsa där.

Tack för den fina kvällen! Du är kiva!

Statistik; vecka 45Vecka 45.

03.11.08 Måndag
AS: 41
UB: 19
Måndagens inlägg:
Sevrius ftw.
Statistik; vecka 44

04.11.08 Tisdag
AS: 26
UB: 18
Tisdagens inlägg:
En så bra dag.
wrockwrockwrock

05.11.08 Onsdag
AS: 27
UB: 12
Onsdagens inlägg:
-

06.11.08 Torsdag

AS: 47
UB: 13
Torsdagens inlägg:
"Don't say that we're something we're not."
Jaaa-a det blev visst inget.
En massa ramble om STK.

07.11.08 Fredag
AS: 31
UB: 14
Fredagens inlägg:
Spruckna läppar.
Veckoslut!

08.11.08 Lördag
AS: 37
UB: 15
Lördagens inlägg:
666 inlägg
Sjukt. :D
Matrytm...
Glassnyheter från Cocoo.se!

09.11.08 Söndag

AS: 35
UB: 25
Söndagens inlägg:
OrdOrdOrd
The Art Of Falling - Greg Holden
Ein Neuer Tag - Nevada TanRekordet:
11.06.08 Onsdag
AS:117
UB: 77

from where?

Jag förstår inte varifrån ni unika besökare kommer! Ni gör mig glad, men varifrån kommer ni?!
Allvarligt!

Nej, jag har haft en fin dag idag och nu skall jag sova. Imorgon blir det Laila om hon inte har glömt mig. Det skulle vara sad.
Gonatt.

Ibland är jag duktig.

Idag har jag skrivit en hel sida (dock för hand) på Jules nästa kapitel, eller egentligen inte nästa som skall läggas ut, men ändå. Jag är ganska så stolt över mig själv. Och mera kommer så fort jag bara kommer på hur jag skall få ner det på papper. Det finns nog uppe i mitt huvud.

Idag skall jag träffa min kära Leo och gå på kaffe och snacka skit. Det skall bli hur roligt som helst. Skall se henne om ca 25 minuter dessutom.

Tony sitter och övar japanska tecken brevid mig. Haha. Gulligt.

Sen på kvällen skall jag på teater, så vänta er inte mer blogginlägg fören på kvällen. Det lovar jag inte heller egetligen. Vi får se, eller NI får se.

;)

OrdOrdOrd

Massor med musik idag i bloggen och väldigt lite ord. Det är ovanligt, men kanske ovanligt är bra ibland, eller vad tror ni? Åtminstone så tycks inte ni ogilla eftersom statistiken har varit ganska så okej hela dagen. Tack alla ni som besöker min fina blogg!
(Kan ju här nämna att Wille som är en gammal lågstadiekompis skrev åt mig på msn en dag och sa att han läst min blogg. Hej Wille om du fortfarande kollar in ibland. Jag blev glad av att höra av dig!)

Fast jag blir även lite chockad av att få höra att människor i min bekantskapskrets läser min blogg. Jag väntar mig aldrig att någon skall göra det, utom de jag redan vet att läser den, som t.ex. Dankku och Tony. Det finns säkert andra vänner som läser men som jag bara inte råkar veta om. Skrämmande.

Jag har börjat läsa lite mer idag. Dankku frågade igår hur det går med böckerna som jag lånade för...många månader sedan och jag skämdes lite när jag måste säga att det inte gått så bra. Så idag när vi skulle åka till pappa och fira farsdag så tog jag med en bok och satt och läste i metron och bussen. (Boken jag tog med heter Fakta om Finland, och detta nämner jag mest så att inte Dankku skriver en kommentar där han kräver att få veta det! Happy now, dear Dankku?)

Och jag blev kär i ord igen. Kär i läsandet. Nu vill jag bara läsa mera. OrdOrdOrd. Ge mig nu! Hur lyckas jag alltid glömma hur fantastiska ord är?

(och för att bevisa att jag verkligen är lättpåverka av människor så medan jag har kollat på fiveawsomegirls på youtube så har de nämnt Twilight böckerna ett par gånger och nu så vill jag verkligen läsa de böckerna. Jag planerar att köpa dem så fort jag får pengar. Såg även trailern till filmen och den var typ amazing! Så jag dör lite grann här. VILL LÄSA! VILL SE!)

The Art Of Falling - Greg Holden


Ein Neuer Tag - Nevada TanDet finaste på länge. Förlåt för den finska översättningen som ni inte förstår. hehe. Jag har blivit lite kär i det där bandet som nuförtiden kallar sig Panik om jag inte förstått helt fel.
Jag kan bara tacka Q för att hon introducerade bandet för mig igår, mitt i natten. Tack Q! ♥

666 inläggVad vackert det är.

Sjukt. :D

Klockan är 19:44 och jag har bara ätit morgonmål idag. Sjukt, I know. Fast jag har nog ätit några mandariner även och en rad choklad.

Mamma påminde mig för en stund sen att jag borde äta. Fina mamma.

Laila är troligen påväg hit och det gör mig glad. Har varit lite nedstämd och angsty den här dagen och det har varit småjobbigt.
Har kollat på wrestling med lillebror och det var sååå roligt. Jag har saknat det såå mycket. Jag lyckas alltid glömma hur roligt det är.

Okej, ändring i planerna. Laila är inte påväg. Jag ser henne först på tisdagen.

Var till butiken och köpte nya pennor och fyra små häften som jag skall skriva in alla sms som jag får. hohohohohh. Ja, jag vet att det är lite galet, men that's me people.

Om tio minuter skall jag flytta mig till tvn. :D

Matrytm...

Klockan är 13:45 här i "kära" Finland och jag har suttit framför datorn i alldeles för många timmar. Klockan är massor och jag har inte ätit morgonmål ännu. På en vardag så skulle jag ha dött vid det här skedet eftersom jag skulle vara så hungrig och min mage skulle skrika på mig, men nu så känner jag knappt av hungern.

Jag bara älskar veckoslut pågrund av detta.

Jag är hungrig, men jag är inte så hungrig.

Nu vill jag ha typ lov eller någonting så att det kan vara såhär varje dag. Vakna upp när jag vill och äta lite hur som helst. Så kan jag fucka upp både dygnsrytm och matrytm (är det ett ord?). Tänk vad fint det skulle vara!

Jag är nog lite förvånad över det att min mamma inte ännu kommit och påmint mig om att jag borde ta och äta någonting...Har hon glömt mig???

:/

Glassnyheter från cocoo.se!


Jag måste bara tipsa om de fina glasssmyckerna som finns hos cocoo.se. De är ju så fantastiskt söta och underbara.  Jag tycker så om dem!

Spruckna läppar.


Bild: Jag.

Nu börjar det bli på tiden att ta fram alla medel mot torra läppar och rädda dem. Mina sprack helt och hållet idag att jag bara sprang till butiken och köpte en ny. Jag har säkert en hel del någonstans liggandes men jag orkar inte börja söka dem.
Ja, jag är bra på att tappa bort saker.

Jag har lidit av spruckna läppar idag. Det svider.

Veckoslut!

Snart är det veckoslut och det känns nästan ofattbart. Jag kan inte koppla ihop det alls, eftersom jag har varit alldeles förvirrad när det kommer till dagar hela långa veckan. Det kan hända att det att jag kom hem på måndagen har någonting med saken att göra. I mitt huvud så kändes tisdagen som en måndag och så vidare. Sen blev jag jätte överraskad igår när jag märkte att det var torsdag och inte onsdag.

Mina dagar är helt upp och ner. Men nu vet jag att det är fredag och sista dagen på sveps denna vecka. Skönt. Kanske jag skulle få skrivet nu på veckoslutet. Skulle ju nästan kunna satsa på att få kapitel 28 skrivet om inte lite mer än det. Kanske lägga ut kapitel 26. Om jag lyckas komma på ett helt okej namn åt det kapitlet.

Vi får se helt enkelt.

Idag skall min lilla Leo (inte min lillebror) komma med till sveps och göra en skoluppgift. Det betyder att jag skall leka modell och hon skall fotografera mig och fråga lite frågor. Det skall bli lite intressant.

"Don’t say that we're something we're not"Enemies - Ryan Cabrera

Jag älskar att upptäcka nya fina låtar. Tack Last.fm.

Jaaa-a det blev visst inget.

Jag hade tänkt att jag skulle skriva idag, men gissa om jag har fått något skrivet! Ha heller! Och snart skall jag kolla på Pokemon med min kära Lillebror. Och sen kommer det en massa på tv.

Crap. Jag är så duktig på att skriva. Förstår ni varför jag inte är med i NaNoWriMo?
Jag har bara inte den självdisciplinen som krävs till det.

En massa ramble om STK.

skrivet på X3M 06.11.2008 10:01

Nu måste jag ju berätta lite om gårdagens STK och hur otroligt fin kväll det var. Jag är fortfarande fast i lyckomoln. Det var en massa bekanta människor och fina vänner som fyllde Korjaamo.
Den första som sa hej åt mig, eller kanske det var jag som sa hej, var allas vår kära Micaelasom undrade om hon sa någonting tokigt när jag och Sveps var på besök på X3M. Vilket hon inte hade gjort. Jag tror att vi alla var väldigt nöjda med besöket. Det var jätteroligt att få vara där och se det.

Sen minns jag inte ordningen av alla som var där och sa hej, men åtminstone så träffade jag sNICKErs, Puva, Anne, kram_anna och KjellHell.
Monica tog och var modig och fotade när jag och jezpa321 och Tony satt vid ett bord. Skrämmande. Jag passar åtminstone själv bättre bakom kameran och inte framför.

En sak som överraskade mig var när min storebror kom in genom dörren. Jag blev väldigt överraskad, men glatt. Dessutom så fick jag veta att sNICKErs och min storebror känner varandra. Jag tror att vi alla tre blev chockade över det faktumet.

HIPSU! Jag fick se min gullunge! Jag är så lycklig!

Anne träffade min storebror. Jag undrar om han blev lite förvånad när vi båda kom och hälsade på honom. Anne sa så fina saker om mig att jag blev lite rörd måste jag säga. TACK! Och tydligen så borde jag börja satsa på författarkarriären och börja skriva på engelska för annars så blir jag bara en fattig författare som inte kan leva på yrket.
Sånhänt kommer man fram till när man pratar med storebror och Anne.
Min storebror blev orolig när Anne sa att det fattas en bror. Han trodde att någon hade dött. Stackaren. Nästa gång drar jag med Lexa.

Det var en alldeles fantastisk kväll och jag har inte haft lika roligt på jättelänge. TACKTACKTACK. STK in my heart!

- Humör: happyhappy
- Musik: -

En så bra dag.

Idag var vi till X3M och hälsade på. Det var jätteroligt. Speciellt när chefen gav mig en kram. Hela X3M tycks tycka om mig. xD
Efter Sveps så träffade jag en kompis och vi satt och pratade på Coffee House och det var alldeles jätteroligt. Jag har en känsla av att det kommer att hända en hel del i framtiden. En hel del roligt. Jag håller det hemligt en stund till.

Imorgon blir det STK igen och det blir jätteroligt. Får träffa både Kaija och Hipsu igen och dessutom så kommer även Lillebror med. Alldeles superbra. OCH dessutom skall jag gå på kaffe med en annan kompis före det. Hur bra som helst!

Ja, ni skall då inte vänta er mycket bloggande imorgon.

wrockwrockwrock

skrivet på X3M 04.11.2008 07:38


Sverige var det bästa på länge och jag önskar att jag hade kunnat stanna längre, men nej, man måste ju gå till Sveps och fortsätta vardagen. Den Finländska Vardagen.

Jag saknar totallt hjärnlösa diskussioner mitt i natten. Som görs på engelska! Ja, Jag pratade engelska en lång tid på morgonen. För vi gick och sova vid 7 på morgonen. Det kan ha någonting att göra med det att vi gjorde en vlog på engelska mitt i natten.

Wrock konserten var alldeles underbar. Speciellt Sevrius - the Musical! Gå och se den! Man kan höra mig fotografera! Hahaa.

Nu skall jag börja göra mig färdig att gå. Ha de så bra!

- Humör: happy
- Musik: Sevrius - the Musikal

Sevrius ftw.

Egentligen så är det både hemskt och roligt att vara hemma igen. Lusten att springa iväg till flygplatsen och bara hoppa på nästa flyg tillbaka är enorm, men det är den alltid. Jag vill alltid tillbaka.

Wrock konserten ägde och Emelie och Emilott var alldeles sjuktfina och duktiga. Deras musikal ägde. SiriusxSeverus ftw. No, not really.

Men ändå.

Och the random VPFPH-vlog
som Emelie skall klippa kommer upp sen nångång. Den var rolig att göra. HAHA. Herregud så vi skrattade. Helt underbart att filma klockan 4 på morgonen. Det kan inte bli annat än bra ju.

Men nu skall jag göra annat än blogga. Gonatt på er!

Statistik; vecka 44.


Vecka 44

27.10.08 Måndag
AS: 51
UB: 13
Måndagens inlägg:
Statistik; vecka 43
Främmande fingrar.
Mörker

28.10.08 Tisdag
AS: 25
UB: 15
Tisdagens inlägg:
wopoo


29.10.08 Onsdag
AS: 24
UB: 13
Onsdagens inlägg:
Jag har tappat bort en t-skjorta.
Anything Hyde can do, Gackt can do better.


30.10.08 Torsdag
AS: 22
UB: 11
Torsdagens inlägg:
Nostalgiskt...och annat
New hair.


31.10.08 Fredag
AS: 16
UB: 12
Fredagens inlägg:
-

01.11.08 Lördag
AS: 20
UB: 11
Lördagens inlägg:
In Sweden.

02.11.08 Söndag
AS: 15
UB: 10
Söndagens inlägg:
-


Rekordet:
11.06.08 Onsdag
AS:117
UB: 77

In Sweden.

Waaaah. Sitter i Sverige och för en gångs skull så är klockan på bloggen i rätt tid. Eftersom jag är i rätt land! Nelles dator är fin och hon är fin eftersom hon låter mig blogga medan hon själv sitter och målar på min t-skjorta. Hon designar den. Den blir alldeles sjuktsnygg!

Jag älskar Sverige måste jag bara säga. 

Jag var så nervös på flyget igår. Jag satt under vingen och precis brevid motorn. Så jag satt och tänkte att ifall den exploderar så är jag den första som dör. Det var lite skrämmande tanke. Det var så skönt att landa och få fötterna på marken igen. 

I flygbussen satt jag och pratade med en trevlig finsk dam som satt brevid mig. Vi pratade om allt och inget. Det var jättetrevligt. Och så fick jag en kram av henne när vi skilldes åt. Fin människa. 

Jag hoppas att ni har det bra i Finland. Jag mår super här. 

RSS 2.0